Kitekurs i det karibiske hav

Hei og hå!

I håp om å få strøket en ting fra lista mi «ting man må gjøre før man dør», dro jeg faktisk på kitekurs mandagen og tirsdagen denne uken!
For de hjemme som ikke vet hva kiting er, vil jeg gi en kort instruks: Kiteboarding – eller kitesurfing er en såkalt (ekstrem)vannsport der du surfer på ett brett på vannet (evt. snø) etter en stor drage, der du bruker vinden som fremdrift. Kiteren har på seg et bredt livbelte rundt livet som er festet til en bar. En bar er en form for pinne som du holder i, og fra pinnen og opp til kiten (dragen) er det liner som gjør det mulig og bevege på kiten ved hjelp av «pinnen» (og jeg lover dere, det er sååå mye vanskeligere enn det ser ut som).
Jeg har veldig lenge hatt lyst til å prøve kiting, og da vi kom til Antigua fikk jeg ett kitekurs som en 18. års gave (hva er vel bedre enn det nå som vi er i karibien..?). Kiting er en veldig aktiv sport her i Karibien, og på nesten alle nye plasser vi kommer til, er det noen som er ute og kiter. kiting3Da vi skulle dra fra English harbour for seile opp til green Island (der kitekurset skulle foregå), ble vi møtt med 30 kn motvind rett på trynet, store motbølger og en squall som selvfølgelig akkurat passerte. Vi prøvde og stampe oss oppover, men med all den motstanden gikk det sakte fremover. Lite populært. Vi snudde skuta og gikk tilbake.

På mandagsmorgenen møtte vi opp tidlig på kite resort med taxi, og vi kjørte båt ut til Green Island. For å få en følelse av hvordan det er å styre en kite, begynte vi med å øve med en mindre drage. Og for meg som aldri har prøvd en slik drage før, var det faktisk ganske vanskelig.. og ikke døm vanskelighetsgraden før du har prøvd det selv!

kitestrand1Det er folk i alle aldre som tar kurset, og det er aldri mer enn to stykker samtidig per instruktør om gangen. Den første timen var jeg sammen med en «liten» gutt på 10 år, og den andre timen sammen med en som var godt opp i årene.. så det er ikke en konkret aldersgrense på dette..
På den stranden vi ser bilde av, holdt vi til. Plassen heter Green Island, og det er en liten «sand-arm» som stikker ut fra land. En veldig grei plass for kitere. Vannet er helt turkis og sanden er hvit. Det er slik Karibia skal være!kiting5Etter å ha prøvd en minikite, pumpa vi opp en ekte kite for å body-drag i vannet. I en kite er det luft bare på den ene siden slik at kiten skal være grei å få i lufta igjen hvis den faller i vannet.
Når vi bodydrager har vi kiten festet til oss mens vi ligger i vannet, og vi lærer oss å kontrollere kiten ved å dra oss frem og tilbake i vannet uten brett.kiting8Hehe.. En fornøyd Linn Sofie – med en kul hjelm..

kiting7kiting2Her var kiten pumpa opp og satt til værs, og vi kjører litt lengre ut fra stranda for bodydraging

Da vi begynte å få taket på kiten , prøvde vi å stå på brettet, og det var ikke bare bare.. Det er lett for den som kan det! Men ikke for nybegynnere som aldri har gjort det før..
klarte faktisk å komme meg opp på første forsøk, det ene sekundet før jeg tryna..
Det hjelper ikke akkurat så veldig på prestasjonsevnen når man har en egen superkjekk  instruktør heller.

På tirsdagen prøvde vi å kjøre litt på brettet, og heldivis klarte jeg å komme meg opp og surfe! Ikke så fryktelig langt om gangen, men det gikk! Tjohoooo det var gøy det (hadde en jenteinstruktør da, kanskje det var årsaken for bedre konsentrasjon..?)

Kommer definitivt til å kite mer i nærmere fremtid etter dette kurset. Stryker kiting fra lista mi med et STORT smil 🙂kiting9

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s