Dorado

Hei!
Som nevnt tidligere (for en god stund siden faktisk..) skal jeg ha et lite innlegg om den praktfulle fisken, gullmakrellen! Over Atlanteren fikk vi heldigvis og endelig doradoen jeg ville ha 😊

Doradoen er en fantastisk fisk som oppholder seg i sydiske hav. Doradoen er svært ettertraktet for sportfiskere der de oppsøker dem på grunn av deres skjønnhet, størrelse og kvalitet på maten.
Kjøttet til Doradoen er myk og fet, i likhet med sardiner.
Doradoen har en lang ryggfinne som strekker seg nesten hele lengden av kroppen sin. De er preget av blendende farger: gylden på sidene, og lyse blått og grønt på sidene og bak. Brystfinnene på doradoen er knall blå.
Modne hanner har fremtredende panner som stikker skikkelig frem over kroppen, mens hunner har et avrundet hode, de er også mindre en menn.
Ut i vannet skifter fisken farve mellom flere farvetoner (som sier noe om dens navn, dorado «gylden»). Når fisken dør dempes farven og blir gul-grå-hvit. Fisken kan bli 5 år og opp til 18 kg.
Doradoen har flere navn: Mahimahi, dophinfish og gullmakrell. Doradoen har faktisk et eget stjernebilde også.

Grunnen til at vi lar fiskesluken ligge max 20 cm under overflaten er pga. at fisken går helt i overflaten for å beite. Doradoen er kjøttetende, og beiter etter reker, fisk, flyvefisk, blekksprut, makrell og krabber funnet i flåter av sargassum ugress. Har også vært kjent med å spise dyreplankton og krepsdyr.
Sargasso er flytende tang som noen ganger har et komplett økosystem fra mikroskopiske skapninger fra sjøhest og agnfisk.

Doradoen er blant de raskeste voksende fisker, og kan svømme så fort som 50 knop (92,6 km/h).

20140118-155734.jpg
Lykkelig etter å ha fått den først Doradoen på turen! og flere ble det..

Akkurat nå:
Nå har vi seilt fra fantastiske Tobago Keys og opp til Bequia og sluppet anker utenfor fantastiske Princess Margret beach i Admiral Bay, Bequia. Tir na noir er her også, og mange andre båter med gjevngammle barn ombord (som Nicoline møtte i Las Palmas gjennom ARC children club) Så Nicoline er travelt opptatt med å leke å bade sammen med de andre barna på stranda.

Så jeg ønsker alle ei fortsatt trivelig helg og en fin lørdagskveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s