Fisketur og Skipjack Tuna!

I helga ble det fisketur med Roger og Reel Time fishing. Det var sjikkelig spennende. Vi ble innvitert ut fordi pappa hjalp han litt med båten.
Klokken 09.00 dro vi fra kai og kjørte rett ut mot havet i 1 1/2 time. Sola skinte godt hele turen mens bølgene bygde seg større av vinden jo lengre ut vi kom. Her var det bare å holde seg fast. Men da vi kom ut dit vi skulle, roet sjøen seg betraktelig.
Vi hadde 8 fiskesnører ute samtidig hele veien. Alle snørene lå bare å plasket i overflaten mens vi kjørte i ca. 6kn. Det er fordi fisken går i overflaten og beiter.

Når man skal på fisketur her i slikt hav, er det absolutt ikke som i Norge altså. Hjemme ror vi bare litt ut, og slipper ut sluken hvor som helst og håper på napp. Her, her må vi finne fisken selv; vi må speide etter objekter som ligger å flyter på vannet (som flytende tre, paller etc.), speide etter måker som kretser eller delfiner som svømmer.
Hvis det ligger et tre i vannet går småfisken å beiter av treet, og der småfisken går, går storfisken.
Da vi kom langt ut så vi et par delfiner og noen hvaler som svømte, og da satte vi kursen rett mot dem. Etter et par minutter hadde vi mange delfiner og hvaler rundt båten. Og av så mange delfiner vi har sett og hatt rundt båten, har jeg aldri sett noen så gigantiske store delfiner før.

På turen var også to kjempekoselige tyskere med, men de hadde ikke helt dagen, og hun ene ble desverre kjempe sjøsyk. Hun ble så dårlig at vi rett å slett måtte dra tilbake. Fisketuren ble derfor noe kortere enn planlagt, men vi hadde en kjempe fin og hyggelig tur så lenge det varte. Det så dårlig ut på fiskefronten også.
Men, jeg og Nicoline har et hemmelig våpen, nemelig en spesiell fiskekesang som alltid bringer lykke (Østvikafiskersangen, Mormor og Dina;). Vi sang for harde livet og jaggu nappa det på stanga! «Vi har fiisk». Jeg halte den opp med et godt crew i ryggen.
Der satt den!

IMG_1984
Gran Canaria i bakgrunn, vinden begynner tar opp og vi setter sjøbein.

IMG_2006
Her er alle blekksprut slukene som vi dorget med. Alle slukene var helt i overflaten utenom en; Når vi slapp ut den gule plata vil den automatisk gå nedover, og den hekta vi et snøre på slik at ett snøre alltid var litt lengre ned enn de andre.
Alle snellene var ganske store, iallefall større en havfiskestanga vår..

IMG_1987
Vinden roet seg, og vi holder utkikk og slapper av…

IMG_1988
…mens andre har oversikt om det napper.

IMG_2000
Nicoline har egen tjener.

IMG_1993
Endelig nappa det, og jeg begynner å hale i! Selveste skippern kommer for å hjelpe meg.

IMG_1998
Edelig var den opp, En sjikkelig sværing av tunfisk! ..så stor at vi spiste opp hele fisken til middag samme dag.

IMG_1997
Min aller første tunfisk, jeg er imponert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s